Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er warm water uit uw kraan komt

De CV ketel is een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Als deze het gewoon doet lijkt het allemaal heel vanzelfsprekend dat er warm water uit de kraan komt en u de verwarming aan kunt zetten. Als er echter iets mis met de ketel is, realiseert u pas hoe belangrijk deze eigenlijk is voor het comfort in uw woning. Want een warm huis is toch een echt een primaire levensbehoefte. Zeker in de winter.

Hoe kunt u de levensduur van uw ketel verlengen?

tijdig onderhoudU wilt natuurlijk niet in de kou komen te zitten. Dat is logisch. U kunt dit voorkomen door tijdig onderhoud te laten plegen aan uw ketel. Jaarlijks een controle zorgt ervoor dat alles blijft werken, natuurlijk kan er altijd iets stuk gaan. Daarnaast is het prettig dat een monteur er weer even naar kijkt. Zo kan er een inschatting gemaakt worden van wanneer deze vervangen moet worden. Zo heeft u een goed beeld wanneer dat er aan zit te komen. Zo kunt u al wat geld opzij leggen voor een nieuw model. Meer informatie leest u hier.

En zo vreemd is het niet om een nieuw model te kiezen. Deze zijn namelijk vaak voorzien van nieuwe techniek en zorgen er zo voor dat er minder energie nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te creƫren. Dit vertaald zich uiteraard in een lagere energierekening. En dat kan flink oplopen. Toch is het ook bij een nieuw model ketel belangrijk om hier onderhoud aan te laten plegen. De eerste jaren is dit iets minder noodzakelijk, maar naarmate de ketel wat ouder wordt is dit zeker aan te raden. Een onderhoudscontract kunt u dan ook bij uw installatiebedrijf afsluiten. Er wordt dan jaarlijks een afspraak met u gemaakt voor het onderhoud van de ketel. Zo blijft deze in de beste conditie verkeren.

Mocht u toch in de kou komen te zitten, is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk uw ketel te vervangen. In een koude periode bent u echter niet de enigste die een nieuw ketel wil laten plaatsen. Het kan dus gebeuren dat u even geduld moet hebben. De bedrijven die de ketels plaatsen houden over het algemeen wel rekening met deze drukke periode, maar toch is het goed om er van te weten.