Nieuwe ketel is meestal een snelle aankoop

Het is weer goed koud aan het worden in deze wintertijd. Ieder jaar opnieuw is het weer afwachten of het een koude winter gaat worden of dat het juist mild blijft. Hoe dan ook moet de ketel in uw woning een stuk harder zijn best doen in de winter dan in de zomer.

huis verwarmenHet huis moet uiteraard wel op een prettige temperatuur zijn, dit maakt het lekker behaaglijk en knus. Doordat de ketel opeens weer flink moet werken, zie je in de winter vaak meer problemen ontstaan met de ketel. Deze kan het bijvoorbeeld begeven. En je zult zien dat dit altijd gebeurd in de periode dat dit het minst uitkomt. Met regelmatig onderhoud kan een ketel het zeker lang uithouden, maar er komt ooit een moment dat deze het simpelweg begeeft. Overstappen op een condensatieketel heeft veel voordelen. Daar is weinig aan te veranderen. Als dit in de zomer gebeurd is er vaak alle tijd om een nieuwe uit te zoeken, maar in de winter in de kou zitten is natuurlijk niet echt een optie.

Als de ketel defect gaat, dan is het vaak noodzakelijk om snel een keuze te maken. U heeft eigenlijk geluk als er een partij is die nog kan leveren, veel bedrijven zitten compleet vol of hebben niet alle ketels op voorraad liggen. Vaak is het dan ook een haastige aankoop, die meestal duurder uitvalt dan in eerste instantie bedacht was.

U kunt dit natuurlijk ook voor zijn, door de problemen niet te laten gebeuren maar juist op tijd de ketel aan te schaffen. Dit scheelt u mogelijk in de aanschafprijs omdat u alle tijd heeft om een ketel uit te zoeken. Maar vroegtijdig uw ketel vervangen is ook een goed idee om het gebied van het verbruik. Door de ontwikkelingen verbruiken de nieuwe CV ketels namelijk een stuk minder en dat scheelt dus in de kosten.